Защо да преминете към натурална козметика?

Защо да преминете към натурална козметика?

19 юни 2020
  • Сподели:

Ето основните причини за промяна:

  • При сертифицирана натурална козметика се използват само натурални съставки.
  • Не могат да се използват силикони и парабени.
  • Богати, ценни растителни масла подхранват кожата и я регенерират.
  • Косата и кожата се връщат към естествения си баланс.

 

По-полезно е за околната среда

  • Натуралните козметични продукти често са опаковани в щадящи околната среда опаковки.
  • Производството е устойчиво
  • Тестовете върху животни са забранени.

 

Пристъпете към промяната бавно

Ако сте решили да преминете от конвенционалната козметика към натурална козметика, е добре първо да претърсите подробно банята си. Всички продукти, които не са натурална козметика, биват отсортирани. Не е нужно да изхвърляте всичко. Особено продукти, които често използвате, могат да се употребят докрай. Много хора често веднага изхвърлят всичко. Но това не винаги е идеалното, защото от една страна не е добре за околната среда, ако изхвърлите пълни или наполовина пълни продукти, а от друга страна страда и портфейлът.

Важното е постепенно да се заменят всички конвенционални продукти с натурални.

 

Нашите предложения за Грижа за тялото.

 

Същия ефект по-късно

Тъй като натуралната козметика съдържа други активни съставки, ще отнеме известно време, докато тялото свикне с нея (отнема около четири седмици, докато кожата се обнови). Особено по време на периода на преход може да се появят кожни проблеми, малки пъпки или зачервявания. Но не изпадайте в паника, това е нормално и ще отмине.

Кожата може и да се усеща суха. Това често е така, защото при някои природни козметични продукти всички съставки попиват напълно, без да оставят остатъци.

Ако замяната на конвенционалните продукти става постепенно, а не наведнъж, е по-лесно за тялото да свикне. В крайна сметка, само една област на тялото се настройва към промяна, а не цялото тяло наведнъж.

 

Нашите предложения за Грижа за лицето.

 

Промяната при косата

При косата настройването отнема малко повече време, защото просто отнема известно време, докато всички силикони и синтетични съставки бъдат отмити. И при нея може по време на прехода да има изсушаване или и по-бързо омазняване в началото. Както казахме, това е нормално и изчезва с времето. Не е признак, че натуралният козметичен продукт не действа.

След като косата свикне с новите активни вещества, тя ще засияе отново както преди.

 

Нашите предложения за Грижа за косата.