Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика

Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика

7 септември 2019
  • Сподели:

100 на 100 сте си задавали въпроса какво точно се подразбира под БИО или натурална козметика и защо те са много по-скъпи от останалите. Каква точно е дефиницията на всички тези понятия и каква е разликата между тях?
За да не Ви убиваме желанието за четене, ще се постараем да дадем максимално кратки и ясни дефиниции.

Какво е БИО козметика?

Под БИО козметика се разбират всички козметични продукти, чийто процес на производство е проследен от началото до края им. Всеки един етап, включително обработка, преработка и опаковане. БИО козметиката отговаря на строги стандарти за производство. В това число етикиране и реклама. Все пак затова е БИО козметика. Логично е да е доста по-скъпа, защото не съдържа никакви химии или други неясни субстанции. И задължително е сертифицирана.

Какво е натурална козметика?

Специално в България все още не съществуват някакви точни дефиниции за това що е натурална козметика или изобщо натурален продукт. Камо ли точни изисквания за състава на определен натурален продукт. Но под понятието натурална козметика се подразбира козметика, която е съставена на базата на природни съставки. Етерични масла, билки и т.н. Максимално натурални съставки.

Не бъркайте натуралната козметика с органик козметика. Защото всеки един органик продукт трябва да отговаря на определени изисквания. Те, както и различните сертификати за органичност, са индивидуални за различните държави. Но ги има. В някои държави органик продукт е само този, в чийто състав всяка клетка е на 100 % органична. Поради което органик козметиката е много по-скъпа от натуралната.