КАКЪВ ДА БЪДЕ КРЕМЪТ НИ ЗА ЛИЦЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

КАКЪВ ДА БЪДЕ КРЕМЪТ НИ ЗА ЛИЦЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

24 декември 2019
  • Сподели:

В студените зимни месеци кожата на лицето ни се нуждае от по-специални грижи и до следващото затопляне ще трябва да забравим за всички козметични продукти с по-лека текстура и да изберем подходящ подхранващ "зимен" крем за лице. Фундаменталната задача на "зимният" крем е интензивно подхранване на кожата и защита срещу неблагоприятните атмосферни условия. Добрият продукт ще успее да предотврати напукване на кожата, ще я хидратира и ще осигури всички необходими витамини и микроелементи.

 

Какъв състав трябва да има кремът за грижа за кожата през зимата?

Най-често се използват компоненти, които са предназначени да омекотяват кожата, да запазят влагата в нея, да омекотят имунната й функция и да създадат невидим защитен филм, който ще й помогне да се справи не само със студа, но най-вече с резките температурни промени при излизане от топло на студено и обратно.

 

Ето някои полезни компоненти, които е желателно да присъстват в списъка на основните съставки на подхранващият крем за лице през зимата:

  • растителни масла - например масло от авокадо, кедър, жожоба, арган, макадамия, какао, рициново масло, масло от шеа, бадемово масло и др., които ще подхранят кожата и ще създадат защитен липиден слой.
  • пантенол и алантоин - допринасят за възстановяването на повредени участъци по повърхността на кожата, имат бързо лечебно действие, отстраняват възпалителните процеси и зачервявания, както и увлажняват кожата.
  • комплекс от витамини - витамините А, С и Е са необходими за здравето и укрепването на епидермиса.
  • хиалуронова киселина и глицерин - позволяват да се поддържа постоянно нива на влага в кожата.
  • силикони - именно те са отговорни за създаването на невидимият защитен филм, от който кожата ни има особено силна нужда при студ.

Защитен или подхранващ крем - кой е по-добрият вариант през зимата?

Най-добрият помощник на лицето през зимният сезон е козметично средство с гъста консистенция и способност на създаде тънък защитен филм на повърхността на кожата.

В действителност, защитният крем е отговорен за организирането на специална преграда, която е в състояние да действа през целия ден. Благодарение на синтетичните компоненти в състава на такава козметика, такъв крем за лице ще стане необходим и незаменим продукт, без който значително се увеличава риска от загрубяване на кожата на лицето.

Но има и друг вариант - подхранващ крем за лицето през зимата. Много хора погрешно мислят, че нуждата от такъв крем възниква само при хора със суха кожа. Дерматолозите обаче смятат, че необходимост от подхранващ крем има всеки, защото в студения сезон дефицит от липиди има дори мазния тип кожа.

Дори и един експерт не може да даде еднозначен отговор кой крем да предпочетем през зимата - защитен или подхранващ, защото в действителност е желателно да използваме универсален и многофункционален продукт, съчетаващ в себе си предимствата и компонентите на двата варианта.

 

Съвет: когато нанасяте крема, направете го един час преди да излезете навън, за да има време средството да се усвои и да създаде защитен филм. Ако направите това непосредствено преди да излезете на студения въздух, това може да доведе до силно раздразнение и зачервяване на лицето.

 

Разгледайте нашите предложения от висококачествени натурални продукти и изберете най-подходящия за Вас: Дневен крем.